Vi bara glider
På grund av vissa tekniska pch mentala fel kommer platsen Glittersubjektets aktivitet att minska för en tid. Det handlar om en smärre semester, reparationer och påfyllnad av förråd, men efter att vi har vigt våra liv åt att rädda världen lovar vi att aktivera oss och ägna oss mer åt bloggen igen. Låt oss bara säga att medan vissa portnar öppnas, måste andra portar stängas bakom en. Ja. Och ni tror att vi sover men det gör vi inte, vi glider. På återseende!


/Krollsplint med beklagande kollegor


Spatial intelligens
Det finns en leksak som ofta ges till små barn för att öva upp deras logiska tänkande och spatiala intelligens; jag menar naturligtvis det där lilla "locket" med hål formade som stjärnor och trianglar och andra figurer. Leken går ut på att passa in olika föremål - stjärnor och trianglar - i hålen, t.ex: Det stjärnformade föremålet passar inte i det triangelformade hålet, utan i hålet som är format som en stjärna osv. En nyttig och inte alls ovanlig leksak, och därtill väldigt enkel att använda sig av; de flesta barn lyckas passa in alla föremål i rätt hål redan på första, andra, tredje försöket.

Den här leksaken återkommer faktiskt i vuxenlivet, fast i en större skala. Ett exempel:

Spårvagnen. I mittvagnen står två mindre barnvagnar parkerade bredvid varandra, vilket lämnar plats för ytterligare en barnvagn. På nästa hållplats kliver en småbarnsmamma ombord. Hon ser sig om och inser att hon kan ställa sin barnvagn bredvid de andra två utan att blockera mittgången för övriga passagerare; allt är väl, hon har förstått leksakens funktion.

På hållplatsen därefter väntar ytterligare en småbarnsmamma, puttande framför sig en enorm barnvagn vilken innehåller ett barn lika stort som en limpa. Dörrarna öppnas, hon tittar in i spårvagnen som nu är nästintill fullsatt; hon låter blicken svepa över ytan som reserverats för barnvagnar. Ser hon att alla hål är fyllda? Förstår hon att man inte kan pressa ner en stor rektangel i en liten cirkel? Är hon helt oförmögen att tänka logiskt, eller är hon bara helt jävla dum i huvudet? Vad tror ni?/Krollsplint, realist & logisk tänkare
Summan av kardemumman

Så har projektet Försökssubjektet nått sitt slut. Nu är det dags att överblicka, utvärdera och fastställa resultatet, vilket var menat att utgöra en milstolpe på vägen mot total acceptans, tolerans och slutligen fred på hela jorden... eh, ja. Visst är det en fin tanke, men i ärlighetens namn så gick hela "experimentet" ut på att jag själv skulle få visa upp min fallenhet för att imitera och anamma olika sorters skrivstilar och samtidigt få en bättre vetskap om mina konkurrenters - det vill säga alla bloggar utom min egen - metoder för att locka läsare.

I vilket fall som helst så är det upp till er 6-12 läsare att avgöra vilken av de sju beprövade stilarna som verkar bäst lämpad för Glittersubjektets framtid. Den genre som uppskattas mest ska bli den genre efter vilken vi rättar oss, och varje inlägg ska präglas av skrivsättet i fråga, både vad det gäller form och innehåll. På Glittersubjektet kämpar vi för demokrati och rättvishet och sätter det fria valet framför allt annat.

... trodde ni det eller? Jag skriver som jag vill!/Krollsplint med kollegor


Försökssubjektet: Dag 7
Vissa kvällar är värre än andra.

När skuggorna sjunker från taket, ner mot marken,
ner mot mig, och den röda färgen på himlen inte är något annat än blod,
rött, rinnande blod...
skulle lika gärna mina bleka handleder kunna vara... himlavalvet...
så vackert... men lidande... blödande...

Mörkret i mitt rum är synonymt med smärtan, den kalla och eviga,
och utandningarna från demonerna i mitt huvud.
Deras röster talar om sorg och smärta,
deras röster viskar om mord och sömn,
om ångesten... den lämnar mig aldrig...

Och poetens blödande hjärta
är lika blödande rött som solnedgången
de kvällar som är så mycket mörkare än andra.


/Krollsplint, lika bruten intui
som raderna i den döende poetens dikter


Försökssubjektet: Dag 6
Var ute på stan idag klädd i min korta lila klänning, knallblåa leopardtights Palestina sjal o knallrött läppstift, min vanliga stil ni vet, sådär lite tuff o utmanande som jag gillar att vara!! ;) så gick jag förbi några fjortis tjejer och fick såklart VÄRSTA konstiga blickarna... jag såg liksom hur dom tittade på mej o fnissade. Så himmla typiskt sånna tjejer och jag undrar vrför dom inte bara kan lämna en ifred?! Sköt era egna business girls!!!

Men jag har lärt mig att inte bry mig om sånt... förut när jag var mindre kunde jag bli värsta lessen om nån kolla snett på mej, men sen insåg jag att det bara är och strunta i dom!! De är faktiskt mest synd om såna tjejer, helt blonderade o uppsminkade utan att kunna tänka en själv ständig tanke...

Jag tycker det viktigaste som finns är att man vågar vara sej själv!!! Stå ut från mängden o ha sin egen personliga stil, inte bara flyta med strömen som alla andra!! Jag vågar vara annorlunda och får ta en massa skit för de, det är svårt och bli aceppterad för den man är men man måste stå på sej o inte falla för grupp trycket! Kom igen, våga vara unika!! Alla är vackra på insidan, alla är speciella o förtjänar att acepteras som dom är!!! :D 


/Krollsplint går sin egna väg med väldigt många utropstecken


Försökssubjektet: Dag 5


Det lönade sig visst att rota igenom mammas garerob! Hon har ju en massa fina plagg, mycket 60-tal och jag älskar ju verkligen 60-talsmode! Klänningen ovan är bara ett av flera exempel på vilka linjer och mönster som var populära under årtiondet. Även armbandet kommer från mammas smyckeskrin... det känns lite afrikanskt, tycker jag, så dagens outfit får alltså bestå av 60-tals-vintage med en marockansk touch.


/Krollsplint har rött läppstift, gillar "Håkan" och handlar bara second hand


Försökssubjektet: Dag 4

              


Vaknade med tårarna rinnande nerför kinderna inatt igen. Att det ska vara så svårt att få sova en hel natt för en gångs skull! Men smärtsamma minnen hemsöker mig även i drömmarna... minnesbilder från den där fruktansvärda tiden, hösten -09...

Mitt liv har verkligen inte varit lätt. Som tonåring hade jag problem med kronisk huvudvärk och plötsliga ångestattacker... jag tyckte ingenting var riktigt roligt längre och jag grät nästan varje dag. Det hände att jag tänke på självmord, på att ta mitt liv och att äntligen få slippa denna värld. Det är svåra, tunga tankar, för tunga för någon så ung... Deprimerad, sa dom om mig, skolpsykologen och dom på BUP. Och allt jag kunde tänka var: "Det här är slutet.
Jag klarar inte det här."

Men jag tog mig ur det, åtminstone delvis. Ibland drabbas jag fortfarande av de där mörka tankarna, av ångesten och smärtan... oftast kan jag hantera det, men ibland blir det bara för mycket... som inatt... jag kan inte sluta gråta och jag orkar snart inte längre... önskar bara att jag kunde få somna bort ifrån allt, all ångest, all smärta, alla minnen.../Krollsplint och "Skuggor & Ärr - Confessions of a Damaged Angel"


Försökssubjektet: Dag 3
Godmorgon!

Gick upp tidigt och fixade lyxfrukost åt ungarna idag: Varma kanelgifflar och färskpressad apelsinjuice som pricken över i:et efter en tallrik yoghurt med färska bär. Jo, det är ju visserligen mitt i veckan, men ibland måste man unna sig det där lilla extra, eller vad säger ni? Det gick hursomhelst att äta och nu är alla i familjen mätta och belåtna och laddade inför en spännande dag.

Idag blir det utflykt till Slottsskogen, lite pick-nick och givetvis en sväng förbi Barnens Zoo för klappning av fåren och grisarna. Vi ska försöka tajma ponnyridningen också, lilla Alma är ju en riktig hästtjej så en ridtur på Gotlandsrussen kan vi ju bara inte missa! Hoppas att vädret håller i sig bara... Det är tydligen en liten risk för regn senare idag, men just nu är det sol och varmt. Bäst att ta med regnkläder för säkerhets skull!/Krollsplint a.k.a. Gullan B-mark, småbarnsförälder

Försökssubjektet: Dag 2
Cha cha bloggen!

Fick uppskattande blickar från grannarna imorse när jag satt ute på gården med en kopp te och fotade mig själv iförd dagens outfit: Jeansshorts från Levi Strauss och min favvo-skjorta från Cappuccini. Stövlarna är egentligen min mammas, tänkte köra lite vintage idag! Står att de är gjorda i Österrike typ, såå... hiss eller diss?

Puss på er!


/Krollsplint, fashionista


Försökssubjektet: Dag 1

  


Kärlek
. Ett ord, precis som alla andra ord. Ett ord som används i många olika sorters sammanhang, av människor i alla åldrar, unga och gamla. Ett ord som är centralt i miljontals böcker, dikter och filmer. Ett ord uppbyggt av sex bokstäver: K-Ä-R-L-E-K. Det är inte ett ovanligt ord, inte särskilt långt eller svårt. Men ändå är det kanske det viktigaste ord som finns.

Jag har tänkt på ordet "kärlek", och nu ställer jag frågan: Vad är egentligen kärlek? Förutom ett ord med sex bokstäver, ett ord bland många i ordlistan. För ordet väger så tungt, flyger så lätt, bränner och isar, ligger som honung eller spik i munnen. Vad är det som gör ett ord så laddat?

Kärlek är en känsla. Kärlek är förälskelse. Kärlek är familjen. Kärlek är ett hjärta, rosa moln, solsken och socker - kärlek är svek, tårar och ensamhet. Kärlek är hat.

Nej, det går inte att förklara vad kärlek är. Allt jag vet är att om vi bara var lite bättre på att uttrycka kärlek gentemot varandra, skulle världen bli en vackrare plats att leva i.


/Krollsplint och "Livet mellan himmel och jord":
Min blogg om vänskap, kärlek och tankar om livet!


Prototyp-protokoll

                                     Napoleon XIV - I Live In A Split-Level Head


                  


Efter noggranna efterforskningar har vi på Glittersubjektet lyckats sammanställa en lista över de "blogg-genrer" som tydligen uppskattas mest av Svea Rikes kära invånare. Antalet motsvarar dödssynderna, dvärgarna och Harry Potter-böckerna, så varje morgon i hela sju dagar ska Glittersubjektet vakna till metamorfos, personlighetsklyvning, återspeglingar och organiserat kaos i form av följande kategorier:


Modebloggen: Det självklara, allrakäraste barnet, bortskämt med en ny "dagens outfit" varje dag, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året i all evighet (det vill säga tills pappas plastkort dör övertrasseringsdöden).

Indie-modebloggen: Modebloggar är ju  mainstream...

Mammabloggen: Helgonförklarade småbarnsföräldrar är per definition duktiga skribenter också.

Den Sanna Bloggen: Finurligt författat, innefattar allt som är Sant och Tänkvärt, små och stora Tankar Om Livet, filosofiska fotografier av tekoppar och fina tapeter.

Ångestbloggen: Jag mådde så dåligt förut, jag kanske knarkade lite också. Så fick jag en Diagnos av min psykolog och ibland mår jag fortfarande dåligt men nu är det i alla fall bättre. 

Ångestbloggen Deluxe: Ungdomlig "poesi" med fokus på Ångesten (en för oss välbekant genre, det ska inte förnekas).

Den radikala bloggen: Skriven av en rebell. En riktig rebell, alltså. Säkert! Jag lovar!


Så ta farväl av oss medan vi fortfarande är oss själva och inga andra - experimentella hjärntransplantationer är inget att leka med, men vi gör det ändå.


/Krollsplint med kollegor

RSS 2.0