Spatial intelligens
Det finns en leksak som ofta ges till små barn för att öva upp deras logiska tänkande och spatiala intelligens; jag menar naturligtvis det där lilla "locket" med hål formade som stjärnor och trianglar och andra figurer. Leken går ut på att passa in olika föremål - stjärnor och trianglar - i hålen, t.ex: Det stjärnformade föremålet passar inte i det triangelformade hålet, utan i hålet som är format som en stjärna osv. En nyttig och inte alls ovanlig leksak, och därtill väldigt enkel att använda sig av; de flesta barn lyckas passa in alla föremål i rätt hål redan på första, andra, tredje försöket.

Den här leksaken återkommer faktiskt i vuxenlivet, fast i en större skala. Ett exempel:

Spårvagnen. I mittvagnen står två mindre barnvagnar parkerade bredvid varandra, vilket lämnar plats för ytterligare en barnvagn. På nästa hållplats kliver en småbarnsmamma ombord. Hon ser sig om och inser att hon kan ställa sin barnvagn bredvid de andra två utan att blockera mittgången för övriga passagerare; allt är väl, hon har förstått leksakens funktion.

På hållplatsen därefter väntar ytterligare en småbarnsmamma, puttande framför sig en enorm barnvagn vilken innehåller ett barn lika stort som en limpa. Dörrarna öppnas, hon tittar in i spårvagnen som nu är nästintill fullsatt; hon låter blicken svepa över ytan som reserverats för barnvagnar. Ser hon att alla hål är fyllda? Förstår hon att man inte kan pressa ner en stor rektangel i en liten cirkel? Är hon helt oförmögen att tänka logiskt, eller är hon bara helt jävla dum i huvudet? Vad tror ni?/Krollsplint, realist & logisk tänkare
Kommentarer
Postat av: Din mamma

Jag tror att hon är helt jävla dum i huvudet.

2011-08-11 @ 14:30:45
Postat av: Krollsplint

Högst troligt!

2011-08-11 @ 18:13:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0